COMPROMÍS PER BORRIANA TRANSFORMARÀ EN ESCOLA PÚBLICA DE 0 A 3 ANYS LA GUARDERIA INFANTE FELIPE

Roda premsa Vicent i InmaVicent Granel denuncia que la privatització de la Guarderia Infante Felipe tindrà uns costos per a les butxaques dels pares que podria arribar als 460 €

 El candidat a l’alcaldia de Compromís per Borriana, Vicent Granel, i la també candidata nacionalista, Inma Carda, han fet públic aquest matí el compromís de la coalició nacionalista de “transformar en escola pública reglada de 0 a 3 anys l’Escola Infantil Infante Felipe”, a la vegada que han demanat al govern municipal que “deixi sense efecte el plec de condicions i que no continue amb el procés de privatització de la Guarderia”. Així mateix, Inma Carda ha demanat que “es mantinga el caràcter municipal i públic de la Guarderia infantil Infante Felipe i que no es busque la rendibilitat econòmica amb la seva privatització”, ja que “Borriana compta amb una bona oferta privada i en canvi la Infante Felipe és l’única pública”.

 Fins a 460 € podria cobrar l’empresa que es quede amb la gestió

Vicent Granel ha denunciat que, “el que pretén el PP és regalar i privatitzar la gestió de la Guarderia al millor postor sense tenir en compte la seva tasca social i educativa que ha de complir el nou centre reglat”. La Memòria per a la Creació de l’Escola Infantil detalla que l’empresa que es quede la gestió podria cobrar per xiquet o xiqueta escolaritzada fins a un màxim de 460 €, el màxim que exigeix ​​la normativa, “quan la resta de guarderies privades de Borriana està cobrant una mitjana de 300 a 350 euros”. Per als candidats de Compromís per Borriana “això és intolerable, que des de l’Ajuntament es permeta que puguen arribar a aquests cobraments”. Cal recordar, que el PP va aprovar la privatització de l’Escola Infantil amb el suport de CIBUR, amb majoria absoluta.

Inma Carda, ha destacat que “el que cal aconseguir és que la guarderia Infante Felipe passe a ser un Centre d’Educació Infantil de Primer Cicle, de 0 a 3 anys, i amb això optar a totes les ajudes que des del Govern autonòmic i central existeixen per al primer cicle educatiu, i que tant els governs autonòmic, com el central incompleixen en la seva implantació en el sistema educatiu any rere l’altre”.

 El candidat de Compromís per Borriana demana a la responsable d’Educació, Ana Montagut, i l’alcalde de Borriana, José Ramón Calpe que “s’ho pensen, que aconseguesquen les ajudes que es destinen per a l’educació de 0 a 3 anys, i que es cree una Escola Infantil sota l’esperit per la qual va ser creada, però adaptada als temps actuals; la de conciliar la vida familiar i laboral de les treballadores dels magatzems de taronges i aquelles persones que necessiten un major suport social, i sobretot, que existisca una oferta pública i gratuïta a Borriana del Primer Cicle d’Educació Infantil”.