COMPROMÍS PER BORRIANA PROPOSA AJUDES PER A LES FAMÍLIES AMB DEPENDENTS

1.1 Roda de PremsaSanti Zorio denúncia la situació extrema de famílies a Borriana per la burla del PP a la Llei de Dependència

El portaveu de Compromís per Borriana, Santi Zorio, ha denunciat aquest matí la situació extrema que estan vivint algunes famílies a Borriana amb persones dependents “per la nefasta gestió de la Llei de Dependència per part del PP, que està fent que molts d’ells es troben en una situació d’extrema gravetat”.

El portaveu de Compromís per Borriana ha explicat que “en aquest moments el que determina el grau de dependència és la major o menor necessitat que una persona té d’altres per a realitzar activitats bàsiques de la vida diària”. En canvi, apunta Santi Zorio, “el grau de minusvalidesa el que mesura és el nivell de dificultat que una persona té, en general, per a la seua integració social, i que deriva tant de la discapacitat que pateix com de factors socials complementaris relatius, entre uns altres, al seu entorn familiar i situació laboral, educativa i cultural, fet aquest que no es té en compter”.

I com a exemple de la complexa Llei de Dependència, Santi Zorio ha exposat el cas de Marc. “Marc és un xiquet borrianenc de 10 anys obert, simpàtic i molt vital que va tenir la mala sort de nàixer amb una anomalia cerebral per la que té un percentatge del 66% de discapacitat intel·lectual. Marc fa una vida quasi normal. Però pel seu problema deu anar periòdicament al logopeda, al psicòleg i prendre unes medicines que suposen una forta despesa addicional i un dur llast per a qualsevol família i més per aquesta família, on els seus progenitors estan, tots dos, a l’ atur”.

Segons Santi Zorio, “l’ajuda que Marc rebia fins a juliol de 2012 va ser de 354,43 € que va passar a 301,27€ just al mes següent i fins a octubre de 2012. Però la destralada de la indignitat del PP va arribar al novembre de 2012. D’aquells 301,27€ es va passar a tan sols 20€ mensuals que segueix percebent fins al dia d’avui”. Una quantitat que “no cobreix ni les medicines que Marc necessita”.

Com bé va explicar la diputada i candidata a la Presidència de la Generalitat per la coalició Compromís, Mónica Oltra, en un plenari a les Corts Valencianes, “es va documentar un miracle on els dependents van passar a un grau menor d’una forma totalment al·lucinant i arbitrària, amb l’única idea de retallar les ajudes per als dependents”.

Santi Zorio, ha proposat una serie d’ajudes fiscals per a les famílies amb dependents com serien “bonificacions fiscals en les taxes i impostos municipals, i ajudes directes per aquelles famílies en situació de risc, com la família de Marc que es troben a l’atur els dos progenitors”. També ha senyalat que “a partir del juny, amb un Govern a la Generalitat de Compromís, aquesta gran injustícia que estan vivint les famílies amb dependents s’acabarà, perquè per a nosaltres primer són les persones, com Marc i la seua família”.