Compromís amb els veïns de Borriana

EL PP TORNA A REBUTJAR PER SEGON ANY L’ESMENA DE COMPROMÍS ALS PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT PER ACABAR EL PASSEIG DE LA SERRATELLA

Santi ZorioDes de Compromís per Borriana es reclamava 6,5 milions d’euros per a la costa i el Passeig Marítim de La Serratella

El portaveu de Compromís per Borriana, Santiago Zorio, ha lamentat aquest matí que “la majoria absoluta del Partido Popular al Congrés dels Diputats ha rebutjat per segon any consecutiu l’esmena que el nostre grup Compromís-Equo havia presentat als Pressupostos Generals de l’Estat i on demanàvem una consignació pressupostària per a la regeneració de la costa sud de Borriana i el Passeig Marítim de La Serratella”.

Compromís per Borriana va traslladar l’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per 2015 al diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví. Santiago Zorio ha assenyalat, que “el que volíem era que es reflectís clarament una partida pressupostària concreta per executar les obres i culminar la regeneració i protecció del litoral sud de Borriana i del Passeig Marítim de La Serratella, per això consignem en l’esmena per al proper exercici del 2015, 6,5 milions d’euros, per garantir així la finalització de les obres“.

El portaveu de Compromís per Borriana, lamenta que “la costa sud de Borriana porta des de l’any 1992 sofrint una regressió important, en tot aquest temps ni el PSOE, ni el PP han volgut donar una solució integral a tota la zona, han posat pegats i res més”. En 2003 es va projectar per a la seva regeneració una actuació en tota la zona, en 2005 es va iniciar aquest projecte per fases, la primera la rehabilitació de la vorera marítima entre la Escullera de Ponent i el Camí dels Tancades, posteriorment es va estudiar la construcció d’espigons en forma de T o L, així com un nou enfocament per al passeig marítim, “tot això”, apunta Santiago Zorio, “per arribar al dia d’avui i seguir sense una resposta clara, i damunt ara els diputats del PP a Madrid, van i ens tomben la nostra esmena una altra vegada”.

Santiago Zorio considera que els diferents governs de l’Estat, “bé del PSOE o del PP han tingut el projecte paralitzat i sense donar una solució al greu problema que afecta a tota La Serratella”. Des de Compromís per Borriana s’anima “als regidors del PP a Borriana a eixir en trompa i protestar per no incloure’s un any més als Pressupostos Generals de l’Estat una inversió necessària per a Borriana, igual que feien quan governava el PSOE a Madrid i no es pressupostava ni un euro per a La Serratella”.

El portaveu de Compromís per Borriana manifesta que “és cert que la Direcció general de Costa posseeix el projecte, els estudis i informes que sobre aquest tema s’han dut a terme”, però, per a Santiago Zorio “encara és més cert que portem 11 anys des del primer projecte i encara no s’ha aconseguit una actuació completa, que incloga protecció i regeneració de la costa, així com la construcció del passeig marítim, i sobretot que garantesca la seguretat dels veïns de La Serratella per al seu futur”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *