COMPROMÍS PER BORRIANA PROPOSA ESTUDIAR I CREAR UN CENS DELS ARBRES A BORRIANA

Els nacionalistes reclEl clotamen un pla específic per conèixer la situació dels arbres i actuar per evitar plagues i desgràcies entre la població

Compromís per Borriana ha proposat elaborar un Pla de Gestió de l’Arbre a Borriana que incloga un cens de la totalitat dels arbres, públics i privats, amb l’objectiu de “promoure les mesures de protecció ambiental necessàries per protegir els exemplars singulars, tant des del punt de vista botànic, com a paisatgístic”.

El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, proposa la creació “d’una ordenança municipal que s’encarregue de la gestió i al mateix temps servesca de protecció dels arbres urbans i de les zones verdes”. Per al portaveu de Compromís per Borriana, “un Pla Específic de l’Arbre a Borriana és necessari i aconsellable per conèixer la situació dels arbres i intentar evitar desgràcies humanes com ha succeït recentment en algunes ciutats”. Així mateix des de Compromís per Borriana es vol que el pla recullga l’estudi dels arbres, la seva situació actual i les possibles actuacions per salvaguardar els exemplars, però també vetllar per la seguretat dels ciutadans.

Des de Compromís per Borriana també es proposa la realització d’un estudi i la creació d’un cens d’arbres a Borriana que “inclouria un inventaris municipal dels arbres, criteris per a la selecció d’espècies, manteniment i control de plagues, així com la promoció dels exemplars més singulars que es troben al terme municipal”.

El Clot de la Mare de Déu

Per al portaveu de Compromís per Borriana, el Clot de la Mare de Déu, és el clar exemple de la despreocupació per part de l’equip de Govern cap a l’aplicació de polítiques mediambientals i de protecció de les espècies, “en un espai protegit i d’un gran valor natural i paisatgístic, el PP només es preocupa per actuar de tant en tant i sense cap criteri mediambiental i proteccionista, tant per a les espècies vegetals com a animals”, Vicent Carda critica que mai s’haja portat a terme un estudi de la situació dels arbres del Clot i de la resta d’espècies “per estudiar la possibilitat de recuperació de moltes d’elles o en cas contrari restituir-les per noves espècies”. Per al portaveu de Compromís per Borriana “l’espai del Clot de la Mare de Déu és el lloc on més arbres es troben tocats per plagues que estan acabant amb molts d’ells, perquè ni s’actua, ni molt menys es prevé per evitar les plagues”.

Compromís per Borriana també posa l’accent en la preocupació de la possible caiguda d’arbres sobre la via pública o als marges del Clot ja que pot portar conseqüències desagradables per als ciutadans, “per això considerem necessari dur a terme un profund estudi sobre com es troben els arbres a Borriana i prevenir possibles accidents”. La coalició nacionalista i d’esquerres proposat assumir els compromisos de la Declaració del Dret a l’Arbre, denominada Carta de Barcelona, a la qual s’han sumat nombroses ciutats des de 1995. Però que segons Vicent Carda, l’Ajuntament de Borriana no s’ha adherit, ni compta amb una ordenança específica.