COMPROMÍS PER BORRIANA RECLAMA A L’AJUNTAMENT QUE RETORNE ELS DINERS COBRATS PER L’IBI URBÀ QUE ÉS RÚSTIC

Els nacionalistes deUE B-2. 1manen aplicar la sentència del Tribunal Suprem que obliga als ajuntaments a retornar els diners als propietaris

El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha demanat aquest matí al Govern Municipal “l’aplicació per part de l’Ajuntament de Borriana de la sentència del Tribunal Suprem 2.159/2014”, que obliga als ajuntament a retornar els diners als propietaris que estan pagant l’Impost de Béns Immobles (IBI) com a urbà “quan en realitat els seus terrenys són rústics”, ja que segons el portaveu de Compromís per Borriana “no tenen els serveis de proveïment i evacuació d’aigües, així com els de subministraments d’aigua, electricitat i en alguns casos de gas”, per a Vicent Carda, “això no és sòl urbà, és una xapusa, per no parlar d’una estafa, que molts propietaris han de suportar, pagar i callar, ara el Tribunal Suprem a posar al seu lloc les coses on sempre haurien d’haver estat”.

Vicent Carda considera que “el primer pas que hauria de donar l’Ajuntament és modificar la ponència cadastral que afecta als sòls urbanitzables i que segueixen paralitzats i sense desenvolupar-se i donar trasllat a la Direcció General del Cadastre per a la seva modificació”. El portaveu de Compromís per Borriana, ha subratllat que “cal donar una solució l’empastre que s’ha creat, i que afecta a nombroses parcel·les, (més de 2 milions de metres quadrats), i a moltes famílies que han perdut tota esperança a veure els seus terrenys urbanitzats, però que en canvi sí que paguen com a urbans”.

Per al portaveu de Compromís per Borriana “el Tribunal Suprem amb la seva sentència obre les portes a solucionar un problema generat pels ajuntaments en el seu afany recaptatori, sense tenir en compte la realitat econòmica de molts dels propietaris”, per a Vicent Carda, “Borriana és una clara mostra d’aquest avarícia per voler urbanitzar tot el terme a costa del que siga, fins i tot enfonsar a moltes famílies, i així esta la realitat metres quadrats de sòl industrial sense executar i milers de metres quadrats de sòl residencial sense desenvolupar, aquesta ha estat la política urbanista del PP en tots aquests anys, puxeràs i fracàs del PP”.

Des de Compromís per Borriana, es demana al govern del PP que “no s’amague davant una situació injusta i que pot suposar per a les arques municipals un desemborsament de milers d’euros”. Així mateix “demanem al Govern municipal que informe als veïns i els facilite tota la documentació necessària per canviar la situació”. La coalició nacionalista anima als veïns de Borriana que estiguen afectats a reclamar davant l’Ajuntament de Borriana i davant el Cadastre “el més aviat possible, en cas contrari seguiran pagant durant molts anys un sòl urbà que en realitat no ho és”.