COMPROMÍS PER BORRIANA DEMANA EN LES CORTS VALENCIANES EL MANTENIMENT DEL MÒDUL D’ARTISTA FALLER

Pañella demana aFalles la Consellera d’Educació que oferesca novament el primer curs del mòdul formatiu a Borriana

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella i el portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, han traslladat a les Corts Valencianes, la preocupació tant dels docents com del Gremi d’Artistes i Artesans Fallers de Borriana de no poder oferir per al proper curs escolar el primer curs del mòdul d’artista faller al no arribar en la preinscripció al nombre requerit per la Conselleria d’Educació per oferir-ho. Segons Pañella, “el poc temps per a la preinscripció i la poca informació sobre aquest tema han fet que no es compleixen amb els pronòstics del curs anterior”.

La Conselleria d’Educació ha traslladat als professors de l’especialitat en Formació Professional de Tècnic Superior d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies que al no cobrir-se el contingent mínim exigible no s’impartirà l’any que ve el primer curs de l’especialitat. Per al diputat de Compromís en les Corts Valencianes que “tot s’haja de cenyir a la preinscripció és un disbarat, quan a València van a quedar-se alumnes sense matricular per motiu d’espai, i aquests poden traslladar-se a Borriana per realitzar els seus estudis, és com no voler continuar amb una formació que cada dia té més demanda i pot ser una eixida laboral per a molts joves”. Segons Josep Maria Pañella, l’especialitat d’artista faller i construcció d’escenografies que s’imparteix només en tres centres del País Valencià, “ha d’estar oberta a la mobilitat dels estudiants i no cenyir-se exclusivament a la localitat que ho ofereix”.

Des de Compromís per Borriana es posa l’accent que “Borriana gaudeix dels professionals que han impartit el primer curs i que seguiran en el centre fins que finalitzen el cicle els alumnes que van començar el curs passat, així com de les instal·lacions i tallers necessaris per a la formació dels alumnes”. Segons Vicent Carda “no entenem perquè la Conselleria no vol esperar a la inscripció definitiva que s’ompliria amb els alumnes que no han entrat a València, quan a Borriana poden tenir cabuda i començar amb la seva formació, i garantir amb això la continuïtat del mòdul formatiu a Borriana”.

Així mateix des de Compromís per Borriana es demana al Govern municipal que “espavile i exigesca a la consellera d’educació una rectificació i que amplie el termini d’inscripció a Borriana, perquè alumnes d’altres municipis puguen matricular-se per al proper curs a Borriana i iniciar el mòdul formatiu d’artista faller a la nostra ciutat”.