COMPROMÍS PER BORRIANA CONSIDERA UNA BURLA DEL PP LA DEMORA EN LA CONSTRUCCIÓ DEL COL·LEGI CARDENAL TARANCÓN
La consellera d’eduCol·legi Cardenal Tarancóncació, Mª José Català, no marca dates per a l’inici de les obres

El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda ha donat a conèixer aquest matí la resposta que ha rebut el diputat de la coalició, Josep Maria Peñella, de la Consellera d’Educació, María José Català, sobre la pregunta parlamentària que el grup Compromís va traslladar a la consellera i en la qual “preguntàvem clarament, quan començarien les obres del col·legi Cardenal Tarancón, la resposta ha estat no se sap, no contestem”. Vicent Carda ha manifestat que “l’última promesa de començar les obres a l’estiu difícilment es complirà, tret que ens estiguen mentint al Parlament Valencià, ja que en aquests moments no estan licitades les obres i no ens responen a les nostres preguntes de quan ho van fer”.

Per al portaveu de Compromís per Borriana “aquesta senyora o no sap o no vol dir la veritat de quan els xiquets i xiquetes del CEIP Cardenal Tarancón podran gaudir com la resta de xiquets de Borriana d’unes instal·lacions dignes”, segons Vicent Carda “la consellera es riu de nosaltres i de tota la comunitat educativa del Cardenal Tarancón, perquè qui calla atorga i això vol dir que una vegada més es demora la construcció del col·legi”. Des de Compromís per Borriana es pensa que tot el PP “està jugant amb els interessos educatius dels xiquets i xiquetes del Cardenal Tarancón i amb els sentiments i esperances dels pares i mares que any rere any esperen com a aigua de maig la construcció del col·legi”.

Segons Vicent Carda “a València deuen pensar que els xiquets i xiquetes del Cardenal Tarancón estan molt bé en barracons i que no és necessari acometre les obres del nou col·legi, i més sabent que els regidors del PP a Borriana són submissos i no alçaran la veu davant semblant desvergonyiment a tota la comunitat educativa”. Per al portaveu de Compromís per Borriana, la resposta de la Consellera d’Educació “ve a dir que no saben que faran amb el col·legi, ni quan licitaran la seva construcció, i sobretot quan començaran les obres“.

Per al diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, l’incompliment de les actuacions previstes en el mapa escolar aprovat per la Conselleria d’Educació en 2004, en el marc dels plans Crea Escola i Millora Escola i en el qual es trobava el CEIP Cardenal Tarancón, només té una lectura “s’han gastat els diners dels 14 col·legis que es van comprometre a construir en saraos i escàndols, i ara no tenen ni un euro per complir amb les necessitats dels ciutadans”. Segons Pañella, “estem davant una cadena de mentides que va des de la regidora d’educació de Borriana fins a a el propi President de la Generalitat, perquè en aquests moments la Generalitat està gairebé intervinguda per l’Estat i sense un euro”. Des de Compromís per Borriana es demana als ciutadans que “es castigue al PP i paguen tot el balafiament que han fet amb els nostres diners”.