COMPROMÍS PER BORRIANA CONTRA LES PROSPECCIONS PETROLÍFERES I RECOLZANT LES MOBILITZACIONS DELS PESCADORS

SONDEOS-647x430Compromís per Borriana ha mostrat avui la seva posició contrària a les prospeccions petrolíferes en la costa valenciana i ha lamentat que el ministre d’indústria, José Manuel Soria, “les mantinga i les vaga a permetre en contra de la voluntat dels valencians i de la comunitat científica que considera molt perjudicial aquestes prospeccions per a l’ecosistema marí de la mediterrània”.

 El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, lamenta l’actitud del PP “en aquests moments a Madrid i a València, ja que van ser molt crítics quan el govern del PSOE va aprovar les prospeccions a la recerca de gas i petroli, però en canvi ara callen a València i permeten a Madrid”.


Vicent Carda ha manifestat que des de la Coalició Compromís-Equo per mitjà del diputat, Joan Bal
doví es treballa sobre aquest tema des de fa temps, “al febrer de 2012 el nostre diputat va presentar una proposició no de llei per demanar al Govern central la prohibició de les prospeccions petrolíferes i de gas en la costa valenciana i balears, proposició que va ser rebutjada pel PP”. Compromís-Q va seguir insistint en les Corts Generals “del perill i de l’abast negatiu per al medi ambient en la mediterrània, però també per a sectors importants de la nostra economia com són la pesca i el turisme, però el PP té clar quina és la seva intenció, afavorir a les companyies petrolíferes i perjudicar els interessos dels valencians”.


Una de les primer
es iniciatives parlamentàries de Joan Baldoví al Congrés dels Diputats va ser una pregunta sobre les prospeccions, que va ser contestada adduint el ministre que anaven a permetre-les. El diputat de la coalició va presentar la proposició no de llei, “perquè ja vam veure aleshores que el Govern no estava en contra de les prospeccions, però sí en contra dels interessos econòmics, de les persones i del medi ambient del País Valencià“.


Des de Compromís per Borriana “anem a estar al costat dels pescadors, els primers que es veuran perjudicats, però també anem a lluitar perquè el medi ambient no siga el gran perjudicat i amb ell, el turisme valencià”. Segons Carda, l’actitud passiva dels membres del Consell en aquest tema és palpable, “des que el PP va guanyar les eleccions generals, els consellers a València s’han dedicat a c
allar i donar per bona el que a Madrid es fa i es diu respecte a les prospeccions petrolíferes que van a tenir una repercussió important en la nostra costa i especialment a les Illes Columbretes, i en els sectors de la pesca i el turisme”.