COMPROMÍS PER BORRIANA DENUNCIA L’ABANDÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC-ARTÍSTIC DE BORRIANA

La coalició n2. Torre Tadeoacionalista denuncia la falta de compromís pel patrimoni de Borriana com en el cas de la Torre de Tadeo


El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha manifestat aquest matí que “el patrimoni històric-artístic existent a Borriana, bé de propietat municipal o privat, es troba en una situació lamentable, d’abandó, sense que ningú faça alguna cosa per mantenir-ho, cuidar-ho, restaurar-ho i donar-li un ús adequat per a la seva supervivència”, així el portaveu de Compromís per Borriana ha destacat que “en els últims temps venim assistint a una despreocupació per preservar i mantenir el patrimoni històric-artístic de Borriana, ni per part de l’Ajuntament, ni menys encara per part de la Conselleria de Cultura es té en compte el nostre patrimoni i la seva consevació”.

 

Carda atribueix als governs del PP a Borriana i a València “la falta d’interès per preservar i fer complir les normatives en matèria de patrimoni”, a més, “últimament hem vist com alguns edificis modernistes, així com la pròpia Basílica d’El Salvador han col·locat sense cap pudor en les seves façanes rètols i plaques, que no solament ocasionen danys sinó que a més distorsionen i enlletgeixen el propi edifici”. Segons el portaveu de Compromís per Borriana, “la indiferència per part del propi Ajuntament i la Generalitat Valenciana davant qualsevol actuació en el Conjunt Històric de Borriana, esta fent que proliferen a la zona tot tipus d’elements aliens a una correcta protecció i conservació”.

 

Les Torres de Borriana, Bé d’Interès Cultural, oblidades pel PP

Però el que més ha cridat l’atenció en els nacionalistes és la conservació i el manteniment de les torres de Carabona, del Mar i de Tadeo, aquesta última completament abandonada. Per a Vicent Carda “és la clara nostra d’abandó del nostre patrimoni, quan ben gestionades podria ser un reclam més en què explicar Borriana per al turisme”. Segons el portaveu de Compromís per Borriana, “la Torre de Carabona porta més de 10 anys restaurada i esperant un ús, mentre que la del Mar envelleix cada any que passa i la de Tadeo esta destruïda i sense ningú que es preocupe per ella”, la coalició nacionalista proposa “recuperar, restaurar i rellançar les tres torres i convertir-les en aules de natura, rural i del patrimoni per a gaudir els borrianencs i turistes”.

 

Vicent Carda considera que “aquell poble que no sap protegir el seu patrimoni ho perd i amb ell es perd una part de la seva història, hem de saber d’on venim per saber estar i encarar el futur, en cas contrari serem un poble mort; ara encara som a temps, si ens encantem passarà igual que amb altres edificis i monuments que ja hem perdut per sempre com l’alcria del Batlle i part de les cases modernistes de Borriana”.