COMPROMÍS PER BORRIANA CONSIDERA UNA “CHAPUZA” EL PÀRQUING DE SANT BLAI

Compromís per Borriana aposta per la creació d’un espai públic a l’entorn de Sant Blai per als veïns de Borriana

Entorn sant Blai 2.
 El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha considerat “de veritable chapuza municipal” el pàrquing de l’entorn de Sant Blai portat a terme pel Govern Municipal. Segons Carda, “el PP ens va vendre en 2004 la gran actuació de l’entorn de Sant Blai com un compromís per deixar lliure l’església i crear un espai públic”. Però, per al portaveu de Compromís per Borriana “tot això s’ha esfumat amb la creació del pàrquing; han passat 9 anys des de l’elaboració del projecte d’enderrocament dels immobles annexos a Sant Blai i només se’ls ocorre ara després de 9 anys crear un pàrquing de terra i calç que quan pluga es posarà com una porquera”.


Des de Compromís per Borriana es posa de manifest que “el projecte pel qual sempre s’ha treballat és el de deixar lliure l’església de Sant Blai i realçar el seu valor arquitectònic, al temps de crear un nou espai públic a Borriana”. Així mateix apunta Carda, “l’altre compromís era negociar amb els veïns del bloc de pisos contigu a l’església per derrocar-ho i que el temple quedarà completament exempt”, però, “per desgràcia ni una, ni l’altra cosa ha aconseguit el PP per a l’entorn de Sant Blai, i temps han tingut, han tardat 7 anys a derrocar els immobles municipals, i por
tem 9 anys perquè al final facen un pàrquing, la qual cosa demostra que aquests senyors del PP són uns veritables inútils, perquè per a això no necessitaven tants anys”.


Carda ha manifestat que “el projecte d’enderrocament, elaborat en 2004 per l’arquitecte Bernardo Crespo, constava de la demolició de l’antic hospital de Sant Blai i de les edificacions contigües, i posteriorment la rehabilitació de l’entorn de Sant Blai de 1.191 metres quadrats per a ús de les persones”. Ara ha indicat el portaveu de Compromís per Borriana “tenim el pàrquing més cutre que podem imaginar, ja veurem que passa quan plogua; han marcat les ratlles en el sòl i punt, una chapuza més de les quals ja ens tenen acostumats els regidors del PP a Borriana”.


L’església de Sant Blai,
forma part d’una illa que es troba dins del Conjunt Històric-Artístic de Borriana i està inclosa en el Pla Especial de Protecció del Casc Antic. Des de Compromís per Borriana es considera necessari “crear aquest espai públic per als veïns i que es potencie la imatge global de Sant Blai. Així com regenerar la trama urbana de la zona; i ara que s’han aprovat els pressupostos municipals tenien una oportunitat d’or per invertir a l’entorn de Sant Blai, però el PP no ha volgut”.