COMPROMÍS PER BORRIANA DENUNCIA QUE LA FALTA DE DIÀLEG DAVANT ELS VEÏNS FA PERILLAR LA CONTINUÏTAT DE L’ARENAL SOUND

Compromís per Boarenal soundrriana ja va proposar buscar un nou emplaçament per al festival que moleste menys als veïns


El portaveu de la coalició Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha lamentat que “s’haja arribat als tribunals per reconèixer que l’espai on se celebra l’Arenal Sound no és el més idoni per als veïns i residents a la platja”. Segons el portaveu de Compromís per Borriana que “la fiscalia actue contra l’Ajuntament demanant que s’adopten mesures correctores davant la contaminació acústica que han de suportar els veïns de l’Avinguda de la Mediterrània és una cosa que des de la primera edició del festival ja se sabia, perquè les molèsties durant els dies del festival ocasionades pel soroll ja es sabia per adelantat”.


La coalició nacionalista manifesta que “des de Compromís per Borriana volem deixar molt clar que apostem per un festival d’aquestes característiques, però com ja ho ma
nifestarem al 2011, aquest no és el lloc idoni per dur-ho a terme, cal buscar un altre espai per no castigar més als veïns i resident de la zona“.


Segons Carda durant el festival de l’Arenal Sound “són moltes les queixes i denúncies dels veïns pels continus sorolls, per la brutícia i pel poc respecte cap al descans de les persones que viuen a l’avinguda“, des de Compromís per Borriana es pensa que davant les denúncies dels veïns, “segons ens han traslladat els propis veïns, la Guàrdia Civil i la Policia Local fa oïdes sordes, la complicitat de l’Ajuntament amb els promotors de l’Arenal Sound és més que palpable, sembla que tot està permès, Borriana és una ciutat sense llei pel festival i per al festival“.

 Des de Compromís per Borriana es pensa que “és hora d’asseure’s a dialogar amb tothom, el proper any serà el cinquè any del festival, i cal parar-se, analitzar els pros i els contres i treballar per fer un festival d’acord amb les possibilitats de Borriana i el seu entorn, amb les mínimes molestes, que les hauran, però sempre en contacte amb els veïns i defensant els interessos municipals”. Vicent Carda considera que “hi ha altres emplaçaments que poden albergar el festival sense ocasionar tantes molèsties”, des de Compromís per Borriana “pensem en sant Gregori o en Jardins de la Malva-rosa, segurament amb menys molèsties per als veïns”. Segons els nacionalistes “això ha de ser una decisió de tots; veïns, Ajuntament i organització, entre tots cal buscar un nou emplaçament, menys molest, amb més possibiltats i segur per a tots”.